Știm noi cum să folosim antiperspirantul?

Antiperspirantul nu este considerat un produs terapeutic, ci cosmetic. Iar toate produsele cosmetice care sunt certificate, sunt inofensive. Desigur, dacă sunt folosite corect.

Poți elimina transpirația în două moduri – utilizând un deodorant sau un antiperspirant. Acțiunea mecanică a acestor produse cosmetice este diferită. În ceea ce privește deodorantul, el previne înmulțirea bacteriilor dăunătoare, absoarbe mirosul și „impune” parfumul său. Antiperspirantul însă acționează cu totul altfel. El blochează pe o perioadă de timp activitatea glandelor sudoripare, deci ar trebui să fie utilizat doar în câteva zone ale pielii. Antiperspirantul este atât de convenabil și eficient, încât unii oameni încearcă să abuzeze de el, adică să-l folosească 24 de ore pe zi. Și de ce nu? Deoarece transpirația este un proces natural și nu trebuie suprimat complet. Pielea este un organ de barieră, prin care ies unele substanțe din organism. Este necesar de a bloca doar pe o scurtă perioadă de timp glandele sudoripare apocrine, adică cele, care emit un miros neplăcut. Acestea sunt situate în axile.

La fiecare om glandele sudoripare lucrează în mod diferit. La unii oameni, acestea lucrează atât de intens, încât ei neapărat au nevoie de un antiperspirant. Cu toate acestea, utilizarea acestuia trebuie să fie limitată. În nici un caz nu trebuie să fie aplicat pe frunte, spate sau piept. Aceste zone au propriile lor produse igienice. De exemplu, sub sâni nu sunt glande apocrine, dar acolo poate să apară intertrigo (erupții cutanate). Prin urmare, pentru o astfel de zonă fină trebuie de folosit pulbere.

Cauza mirosului neplăcut al picioarelor poate fi bacteriile, care se înmulțesc foarte rapid într-un mediu umed. Pentru picioare, de asemenea, mai bine să folosiți pulbere, iar pe noapte faceți baie cu coajă de stejar.

Medicii nu recomandă folosirea deodorantelor și antiperspirantelor în timpul activităților fizice și atunci când faceți sport. Organismul se eliberează de toxine cu ajutorul transpirației. Prin urmare, nu trebuie să-l deranjăm.

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>