Șapte moduri eficiente pentru a scăpa de durerea de cap

Iată o listă de strategii pentru a evita migrena.

Dacă te doare capul chiar în momentul dat, te vor ajuta pstilele. Însă, dacă ai dureri în mod regulat, ai nevoie de o strategie de prevenire. Aceste șapte modalități te vor ajuta în momente grele. Ele sunt îndreptate împotriva celor mai frecvente cauze, care provoacă durerile de cap. Dacă migrenele tale sunt insuportabile, trebuie să te adresezi medicului tău. În timp ce nu ai ajuns la asta, încearcă aceste sfaturi extrem de eficiente.

Antrenează-te

Exerciţiile fizice regulate asupra sistemului cardiovascular slăbește migrenele recurente şi durerile de cap în jumatate cazurilor. În timpul unui antrenament, organismul tău produce endorfine, care blochează receptorii durerii şi reduc stresul, care este una dintre principalele cauze de dureri de cap. Petrece o jumătate de oră de trei ori pe săptămână, de exemplu, alergând sau făcând o plimbare cu bicicleta în mod liniștit. Pentru a evita durerile de cap din cauza că munceşti prea mult, ai grijă ca pulsul tău să nu depășească 150 de bătăi pe minut. Dacă nu ai un monitor de ritm cardiac, trebuie doar să respiri pe nas: dacă nu poți, înseamnă că ai exagerat. Migrenele tale se pot reduce deja peste două săptămâni de antrenamente.

Mănâncă legume cu frunze și nuci

Una dintre cauzele apariției migrenelor – insuficiența de magneziu în organism. În SUA, de exemplu, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, mai mult de jumătate din populația adultă nu ajung până la necesarul zilnic de magneziu de 400 mg. Mănâncă spanac, mangold (sau sfecla elvețiană), migdale, caju și nuci. Acestea conțin mai mult de 70 mg la o porție. Poți lua, de asemenea, vitamine cu magneziu. Migrenele tale vor scădea deja după două săptămâni.

Nu bea multă cafea

După cum știu toți iubitorii de cafea, lipsa de cofeină provoacă o durere de cap puternică. Și nu este vorba doar de cazurile, când ai sărit peste cea mai importantă ceașcă de dimineață. Uneori, chiar și după ce ai băut cafea dimineața, poți obține o durere de cap după-amiaza. Soluția: limitează-te la 225 ml de cafea pe zi, atunci insuficiența ei nu va fi atât de importantă pentru organismul tău. Reduce treptat consumul de cafea.

Dormi mai mult

Insuficiența de somn poate duce la o durere de cap a doua zi, deoarece creierul tău răspunde mai puternic la așa stimulente, cum ar fi lumina puternică și zgomotele puternice. Trebui să obții cel puțin șapte ore de somn în fiecare noapte și să urmezi aceeași programare de zi cu zi, chiar și la weekend. Dacă ai probleme cu somnul, adresează-te medicului tău.

Meditează

Meditația ajută foarte multă lume pentru că, din nou, ajută la reducerea stresului. Pentru început poți folosi aplicația Headspace. Începe cu 10 minute pe zi și, treptat, ajunge până la o jumătate de oră.

Întăreşte gâtul

Aceasta poate părea o prostie, dar eficiența acestei metode este dovedită științific. Tensiunea în gât de la asta că stai mult timp în fața monitorului sau ții receptorul la ureche, se pot strânge nervii, care merg spre creier, astfel provocând migrena. Cu toate acestea, înainte de durerea de cap, tu poți simți durerea în gât. Întărind mușchii gâtului, tu reduci tensiunea, și, prin urmare, previi migrenele.

Bea mai multă apă

O alta cauză răspândită a durerilor de cap este deshidratarea. Acest lucru se poate datora faptului că în acest caz se îngroașă sângele și fluxul lui spre creier se reduce. Nu există reguli clare privind cât de mult apă trebuie să bei pe zi, deoarece depinde de greutatea ta, de vreme și de alți factori. Poți atrage atenție culorii urinei: trebuie să fie relativ deschisă la cuoare. Dacă culoarea devine galben închisă, trebuie să bei mai multă apă.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>