Principiile unei vieți ușoare și fericite

În lumea modernă, noi pur și simplu am uitat cum să cugetăm. Ritmul orașului mare ne face literalmente „să călcăm capete” și să uităm de sentimentele simple: de exemplu, cum ar fi înțelegerea și compasiunea. Cei, care totuși măcar pe un moment se gândesc la asta, ajung la soluția, că este necesar să-și reconsidere viața și principiile sale de viață.

Încă din anii 40 ai secolului 20, psihologia a îceput să se intereseze de problema construirii atitudinii corecte față de viață. Mai mulți cercetători, printre care a fost și Dale Carnegie au creat niște principii de viață aproximative, pe care, urmărindu-le, omul devine mai autosuficient, echilibrat și calm. Hai să vedem, care este esența acestor principii.

Principiul 1: Nu critica, nu condamna, nu te plânge

La locul de muncă sau în viața de acasă, tocmai că noi criticăm, condamnăm și ne plângem. Deși nici nu ne dăm seama cât de multe emoțiile negative aduc faptele noastre pentru noi și cei din jur. Încearcă să ai o atitudine mai simplă către aceste lucruri.

Principiul 2: Exprimă aprecieri oneste și sincere

Un principiu foarte important, care te va ajuta în construirea unei relații armonioase de familie. Pentru fiecare persoană este foarte important să simtă aprobarea, apreciera și susținerea tuturor începuturilor sale. Fie că merge vorba de soțul la locul de muncă sau soția într-un nou hobby. Nu ignora acest principiu, dacă nu dorești să primești neîncredere și secrete.

Principiul 3: Stârnește în altă persoană o dorință vie

După părerea mea, una dintre cele mai interesante principii. De fapt, acest principiu este numit uneori „principiul unui egocentric”. Istorii permanete despre propria persoană, despre problemele sale și lipsa completă a unui interes către viața interlocutorului – acestea îl vor respinge complet de la tine. Acest principiu funcționează cât în conversația obișnuită, atât și în construirea unei relații. Prin urmare, în orice mod posibil încearcă să îvingi propriul egoism.

Principiul 4: Zâmbește mai des

Un zâmbet sincer va ridica nu numai dispoziția ta, ci și a celor din jurul tău. De asemenea, zâmbetul te poate ajuta să îmbunătățești factorul de încredere către tine, să obții indulgență, să ieși dintr-o situație incomodă, să scapi de stresul, care te-a învăluit. Poți zâmbi pur și simplu pentru a obține zâmbete în schimb. Oferiți unul celuilalt zâmbete sincere și lumea va deveni un pic mai bună.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>