Narghileaua este nocivă?

În rețeaua globală, cât și în rândul comunității din jur, din ce în ce mai des apare părerea cu privire la nocivitatea fumatului de narghilea. Dar, practic, toate declarațiile se bazează doar pe opinii personale sau pe senzații subiective.

Interesul față de acest subiect a intrigat experții. Ei au decis să clarifice această situație și, împreună cu laboratorul Cantonal din Lausanne au efectuat niște teste specifice pentru clienții săi.

Rezultate obținute au fost destul de variate, în funcție de faptul, dacă narghileaua s-a fumat curată sau cu un amestec de fructe.

Fumul de narghilea, cu o porțiune solidă de tabac, corespunde cu cantitatea totală de nicotină a două țigarete puternice, cum ar fi, de exemplu, Marlboro, adică aproximativ 2 mg. Cu toate acestea, fumul abundent de la o narghilea nu poate fi comparat cu fumul de țigări sau trabucuri. Fumul de narghilea este mult mai ușor, deoarece conține în compoziția sa aproximativ 95% de vapori de apă.

Aburul se produce din cauza prezenței umidității în tutun. Prin urmare, cu cât mai uscat este tutunul, cu atât mai puțin fum produce narghileaua. Diferite amestecuri adăugate atrag un conținut mai mare de apă în fumul de narghilea. Cu toate acestea, dacă vom compara vizual filtrele după fumatul de narghilea și țigări, putem spune, că narghileaua lasă cu mult mai puțin gudron decât cele mai ușoare țigări. Totuși, cât de inofensiv ar părea acest fum, vă recomandăm să nu fumați prea des narghilea!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>