Cum să-ți cureți plămânii după fumat?

Toată lumea știe, că dependența de tutun influențează în mod negativ sănătatea și, atunci când apare dorința de a renunța la acest obicei prost, de obicei, apare și necesitatea de a restabili organismul nefericit și chinuit de nicotină. După fumat, organismul nostru devine slab și are nevoie de o reabilitare urgentă. Tusea puternică, care rupe plămânii – nu este prima, dar, probabil, una dintre consecințele cele mai neplăcute ale dependenței de nicotină. Blog-ul nostru îți va spune, cum să-ți aduci organismul în ordine, după o lungă dependență de țigări.

În primul rând, cel mai important este să renunți la fumat. Ai renunțat deja la țigări? Felicitările noastre, ești pe un drum bun. Pentru a curăța complet plămânii de gudronul acumulat, ascultă și urmează sfaturile noastre.

1.Începe și termină ziua cu o ceașcă de ceai verde

Te-ai obișnuit să te trezești cu o ceașcă de cafea în mâini? Probabil, merită să-ți schimbi acest obicei. Începând ziua cu o ceașcă de ceai verde, astfel tu împuşti doi iepuri dintr-o dată – obții imediat un impuls de energie și îți cureți plămânii după fumat. De asemenea, este recomandabil să consumi această băutură folositoare seara, aproximativ peste o oră după ce ai luat cina. Proprietățile benefice ale ceaiului verde se datorează catechinelor – niște antioxidanți puternici și luptători împotriva toxinelor. Mai mult decât atât, substanța aceasta minunată întărește sistemul imunitar și realizează prevenirea tumorilor maligne.

2. Adaugă iuțime

Dacă dorești să uiți o dată pentru totdeauna despre tusea puternică a fumătorului, va trebui cel puțin pentru un timp oarecare să nu tragi atenție la opinia celor din jurul tău. Unul dintre produsele, care se porivesc ideal pentru curățarea căilor respiratorii de gudronul și mucusul acumulate – este usturoiul. Desigur, tu nu dorești să-ți chinui prietenii tăi, cunoscuții și colegii de la serviciu cu această aromă specifică, dar este necesar să sacrifici ceva de dragul sănătății. Încearcă să adăugi usturoi în cât mai multe feluri de mâncare consumate sau îl poți mânca separat. Dacă totuși îți faci griji cu privire la respirația urât mirositoare, lasă acest produs iute pentru cină, nimeni altcineva nu va avea de suferit, în afară de familia ta.

3. Ananasul – calea spre salvare

Fructul tropical nu numai că are efecte terapeutice asupra sistemului respirator, dar și întinerește întregul organism. Ananasul conține bromelaină – o substanță, care ajută la întărirea sistemului imunitar și accelerează procesul de regenerare celulară. Dacă vei consuma regulat acest fruct, vei observa în curând, că tusea a devenit mai puțin pronunțată, iar starea generală de sănătate s-a îmbunătățit. Apropo, pe lângă faptul, că ananasul este foarte delicios, el mai are și un efect calmant excelent.

4. Merele – o componentă obligatorie a regimului alimentar

Renunțarea la fumat este un proces destul de complicat, pe lângă faptul că este un stres mare pentru organism. Trebuie de creat un regim alimentar corect pentru a accelera reînnoirea țesutului pulmonar. Prin urmare, dieta trebuie să includă în mod obligatoriu fructe, iar mai bine ar fi – o mulțime de fructe. Lasă merele să devină un favorit al regimului tău alimentar. Ele conțin cantități mari de fier, magneziu și acid ascorbic. Saturarea cu aceste substanțe va deveni o cale sigură spre restabilirea funcționării normale a plămânilor.

5. Renunță la tehnică

Noi nu îți recomandăm să uiți despre mașina de spălat, telefonul mobil, frigiderul și alte lucruri utile. Încearcă pur și simplu să limitezi utilizarea tehnologiei fără strictă necesitate. În loc de a viziona o altă melodramă la televizor, mai bine mergi în parc la o plimbare, ia o gură de aer proaspăt. Oamenii de știință cred, că aparatele de aer condiționat, computerele și altă tehnică irită epiteliul, cu care este acoperită suprafața interioară a plămânilor. Prin urmare, aflându-se lângă o sursă de radiație ionizată, fumătorul începe să simtă un alt atac de tuse. Dacă dorești să-ți cureți plămânii într-un mod mai puțin dureros, ar fi bine să ieși mai des afară.

6. Efectuează inhalații

Dacă ai răsuflat vreodată deasupra unei oale de cartofi fierți în timpul sezonului de răceli, nu ar trebui să apară probleme cu acest sfat. Numai că aici nu va fi de ajuns o rețetă atât de banală – pentru a curăța plămânii, vei avea nevoie de produse mai eficiente. Medicii ne recomandă să adăugăm la lichidul pentru inhalare diferite uleiuri esențiale (lavanda, eucalipt, pin, etc.). Aburii acestor amestecuri au un efect imunostimulator și antiseptic, și contribuie de asemenea la înlăturarea mucusului acumulat în plămâni. Nu vom descrie rețeta pas cu pas, deoarece principiul inhalațiilor este foarte simplu. În apa clocotită se adaugă câteva picături de uleiuri esențiale, iar apoi poți începe să respiri deasupra vasului. Dacă îți este interesat cum îți poți curăța plămânii cât mai curând posibil, noi îți răspundem, că trebuie să nu fii leneș și să efectuezi astfel de proceduri în fiecare zi.

Succese în acest proces și să fiți sănătoși!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>