Cum să te lași de fumat o dată pentru totdeauna: 4 metode efective

Încerci să renunți, dar nu ai suficientă voință? Încearcă cele mai populare metode, care au ajutat multor oameni să facă față cu dependența de țigări.

Deși numărul de fumători din lume scade – în Marea Britanie, de exemplu, acesta a scăzut aproape aproape de două ori în ultimii 40 de ani – totuși statisticile de mortalitate rămân înfricoșătoare. În aceeași Marea Britanie fumează aproximativ 10 milioane de oameni, ceea ce reprezintă aproximativ o șesime din populația țării, și în fiecare an aproximativ 100 000 dintre ei mor din cauza bolilor provocate de fumat. Dacă asta nu îți este suficient, ca să începi să-ți faci griji, atunci ce zici de asta: din cauza fumatului are loc o treime din totalul deceselor cauzate de bolile respiratorii, un sfert din totalul deceselor cauzate de cancer și a șaptea parte din totalul deceselor din cauza bolilor sistemului cardiovascular. În același timp, cu toate că potrivit statisticilor, aproape două treimi dintre fumători doresc să scape de acest obicei prost, de fapt, în fiecare an, doar 30-40% încearcă să o facă. Fumatul este o dependență fatală: 60% dintre fumători spun că nu pot trăi nici măcar o zi fără țigări, iar 70% iau țigara în prima oră după ce se trezesc dimineața. Dacă ești fumător și dorești să renunți, noi suntem gata să-ți dăm o mână de ajutor. Îți va fi greu, dar aceste patru sfaturi dovedite și verificate de mii de oameni te vor ajuta să scapi pentru totdeauna de acest obicei prost

1. Antrenează-te

Conform jurnalului Addiction, persoanelor, care efectuează exerciții fizice atunci când apare dorința de a fuma, le este mai ușor să facă față acestei dorințe. Oamenii de știință spun, că exercițiile fizice te distrag de la gândurile despre țigări, îmbunătățesc starea de spirit și oferă o senzație de control asupra ta, reducând impulsivitatea.

2. Spune tuturor, cum te lași de fumat

După cum au descoperit oamenii de știință de la Universitatea din Georgia, fumătorii, care povestesc pe rețelele sociale despre faptul cum decurge lupta lor cu dependența de tutun, de mai multe ori reușesc să învingă acest obicei și mai rar încep din nou să fumeze, decât cei, care sunt în căutarea ajutorului offline. Facebook te poate ajuta să afli despre experiența altor oameni, iar cu cât mai multe tu afli, cu atât mai multă încredere în tine și în puterile tale obții, pentru a învinge această dependență.

3. Mănâncă mai multe fructe și legume

Un studiu efectuat în anul 2012 la Universitatea din Buffalo a arătat, că cei, care consumă mai multe fructe și legume, mai ușor renunță la fumat și pot rezista mai mult timp fără tutun. Chestia e că dorința de hrană este strâns legată cu dependența de tutun și pot provoca o confuzie. Consumând mai multe alimente bogate în fibre, te simți mai des sătul, ceea ce înseamnă, că vei dori mai puțin să fumezi.

4. Bea lapte

După ce consumi lapte țigările obțin un gust ciudat. Cercetătorii de la Universitatea Duke au constatat, că acest fenomen reduce dorința de a fuma la oamenii, care au băut lapte. În general, îți va fi de folos, dacă vei adăuga mai multe produse lactate în regimul tău alimentar.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>