Cum să iei în greutate

De la 5 până la 10% din oameni sunt subponderali. Pentru aceasta există mai multe motive.

Primul – metabolismul accelerat, adică, capacitatea naturală de a arde mai multe calorii decat alții. Al doilea motiv poate fi legat de tulburările endocrine și dezechilibre hormonale. Șolduri late, un depozit solid de grăsime indică un nivel ridicat al hormonului feminin – estrogen. Iar fetele slabe au un nivel slab de acest hormon în organism. Boli, fumatul, drogurile, chiar și utilizarea excesivă a cafeinei poate împiedica creșterea în greutate.

Din fericire, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, la mulți oameni, greutate scăzută nu are nici un efect asupra sănătății. Însă, dacă ea este legată cu un conținut scăzut de grăsimi, apar niște probleme specifice – de exemplu, infertilitate la femei, absorbția slabă a nutrienților, un sistem imunitar slab din cauza insuficienței de leptină din organism, precum și osteoporoza.

Desigur, problema slăbiciunii excesive ar trebui să fie rezolvată cu ajutorul unui medic dietolog și endocrinolog. Dacă sănătatea este în regulă, dar nu poți să iei în greutate, încearcă să urmezi sfaturile noastre:

  • Se crede astfel: pentru a te îngrășa, trebuie să mănânci mai mult și este de dorit să preferi chifle și prăjituri. De fapt, ar trebui să mănânci atât, cât îți dorești. Mai degrabă, că greutatea nu va crește și doar vor apărea probleme cu stomacul, deoarece alimentele nu vor reuși să digere.
  • Pentru creșterea consumului de energie și cantității de nutrienți, între mese se poate de băut lapte îmbogățit cu vitamine cu conținut ridicat de grăsimi și băuturi bogate în calorii (cocktailuri cu lapte, sucuri).
  • Încearcă să reduci la minimum consumul de calorii și, astfel, vei crea un bilanț energetic pozitiv. Poți să stai în pat un pic mai mult sau în fața televizorului.
  • Nu-ți fă griji de toate fleacurile: în timpul excitării se eliberează hormonul stresului, care accelerează metabolismul.
  • Una dintre nuanțe – exerciții scurte și neobositoare.
  • Încearcă să reduci la minimum consumul de alcool, cafea tare, ceai tare. Și renunță la fumat.

Sunt importanți și factorii psihologici. Trage atenție, dacă te inspiră o ceașcă de muesli de ciocolată din reclama de la TV sau un pui apetisant prăjit de pe imaginea din revistă. Dacă este așa, crează-ți obiceiul de a privi publicațiile gastronomice (acestea sunt frumos ilustrate).

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>