CUM SĂ ALEGI UN HOBBY, CARE ŢI SE POTRIVEŞTE

Fiecare persoană are întotdeauna propriile sale interese și preferințe în această viață. Anume această calitate ne deosebește de alții și ne face nu numai un reprezentant al naturii vii, ci şi o adevărată Personalitate. Da, într-adevăr, acest cuvânt nu este scris în zadar cu literă majusculă. La urma urmei, numai personalităţile pot iubi și pot simţi cele mai înalte sentimente și emoții, pot găsi un scop în viața lor și pot merge pe această cale și, după ce caută printre multe hobby-uri, pot găsi exact ceea, ce este o continuare a sufletului său.

Trebuie remarcat faptul, că ocupaţiile propuse mai jos, le poți întâlni pentru prima dată, dar acordă-le o atenție deosebită. Poate că te va inspira ceva și viața ta se va schimba spre bine.

pentru ce avem nevoie de un hobby

Fără îndoială, atunci când te ocupi de hobby-ul tău preferat, devii mai încrezător. Nu contează ce preferi – șah sau volei – sufletul tău se odihnește și se umple cu un nou sens, se reînnoiește toată puterea corporală. Un sentiment foarte familiar, când tot ceea ce se întâmplă în jur, te incomodează, ești obosit sau pur și simplu îți lipsesc experiențe și emoții noi. Ei bine, există o soluție, și este foarte simplă – găsește-ți un hobby, care va satisface pe deplin ambițiile și nevoile tale și va colora viața ta în culori noi. Mai mult decât atât, în această rutină, în care trăiește un cetățean obișnuit al țării noastre, se acumulează rapid energia negativă, pe care noi suntem obșnuiți să o eliberăm greșit. De obicei, de la asta suferă familia noastră și oamenii dragi, sau, încă o variantă, te închizi în tine, simți o devastare emoțională și nesiguranță în ziua de mâine. Pentru a evita astfel de consecințe, încearcă să-ți arunci emoțiile printr-un hobby, pe care l-ai ales. Acest lucru îți va da puteri și te va calma. Imaginația ta, gândirea și memoria vor fi în mod constant în lucru, atunci când vine vorba de activități creative. Iar în cazul în care hobby-ul tău este legat mai mult de sport, într-un fel sau altul – aceasta înseamnă, că vei avea un corp suplu, puternic și sănătos. După cum se poate vedea – aici sunt doar plusuri și niciun minus. Hai să vedem acum, totuși ce interese pot deveni un hobby preferat pentru oamenii sedentari (aici accentul va fi mai mult pe lucrul cu mâinile), precum și pentru persoanele active.

HOBBY pentru persoanele sedentare și creative

 1. Scrapbooking – acest tip de măiestrie astăzi se află pe bună dreptate pe buzele tuturor. Imaginează-ți, că albumul tău cu fotografii va primi un nou look. Cu jutorul scrapbooking-ului, poți decora albumul tău cu diverse decupaje din ziare, reviste, o varietate de materiale din țesături, desene sau alte lucruri scumpe pentru posesorul acestui album. Principala sarcină – de a păstra în minte nu numai imaginea vizuală, care este în fotografie, dar și de a întări aceste amintiri cu senzații tactile.
  2. Carving – un hobby foarte subtil și creativ, care se bazează pe decorarea mesei cu ajutorul produselor alimentare tăiate artistic, cum ar fi legumele, cașcavalul, fructele tari sau ciocolata. În calitate de instrument se folosește cuțitul thai. Aceasta tehnică a venit la noi din Estul străvechi, iar astăzi captivează din ce în ce mai mult inimile gospodinelor noastre.
  3. Cusutul de jucării – aduce amintiri din copilărie. Cine nu iubea să se joace cu jucării când era mic? Acum, ca un adult, poți face orice copil să fie fericit de produsul său, sau poți alege acest hobby pentru propria ta fericire. Sau poate vei învăța o nouă tehnică, de exemplu, vei face o jucărie dintr-un… ciorap?!
  4. Felting – împâslirea lânii. Ai posibilitatea de a produce orice fel de obiecte și accesorii sau chiar haine, dar cele mai frumoase și drăgălașe sunt animalele sau păpușile. Există două tipuri de felting: uscat și umed. Primul este folosit pentru a crea obiecte voluminoase, iar al doilea – desene și modele plate.
  5. Bijuteriile – ce ar putea fi mai bine, decât să te înfrumusețezi cu bijuteriile, făcute cu propriile tale mâini. Există magazine specializate, care vând materiale pentru acest tip de hobby. Rămâne doar să înveți această tehnică.
  6. Quilling – o formă de artă, care implică benzi subțiri de hârtie de o anumită lungime și de culori diferite. În prealabil, aceste benzi se rulează pe o scobitoare sau un ac de quilling, apoi li se dă forma dorită, iar vârfurile lor se lipesc împreună. Cu ajutorul acestei tehnici poți crea diferite capodopere: desene sau figuri tridimensionale, felicitări, poți decora cărți sau rame foto, etc.
  7. Topiara – arta sculpturilor în plante. În acest scop, se creează (sau se cumpără) o formă metalică specială, care este umplută cu pământ și acolo se plantează semințe de iarbă, flori sau un arbust. După aceea, tot ce trebuie să faci, este să tai ramurile, care ies în afară.
  8. Crearea buchetelor din bomboane – o alternativă la felicitările banale cu flori. Nu este dificil să pregătești un astfel de cadou, vei avea nevoie doar de bomboane de ciocolată delicioase (!), hârtie specială de culori diferite, o mare dorință, răbdare și creativitate.
  9. Patchwork – este o tehnică de cusut, prin care se unesc diferite bucăți de material textil pentru a obține o pânză întreagă, cum ar fi o pătură, sau alte obiecte decorative. Această tehnică se aseamănă cu arta mozaicului.

hobby pentru persoanele active

 1. Dansul – hip-hop, latin, modern, popular, vals, oriental și alte dansuri pot deveni o adevărată pasiune pentru o persoană, care dorește să învețe cum să-și controleze corpul său.
  2. Călătorii turistice – acest hobby este pentru cei, care iubesc aventurile și noile impresii. Ia harta țării tale, ci mai bine a lumii și marchează pe ea toate locurile, pe care dorești să le vizitezi. Apoi începe realizarea visului tău, fiind în pielea unui turist turist. Apropo, poți călători și te poți odihni și fără bani. Cum? Fie ca această întrebare să fie un stimul pentru tine.
  3. Rafting – coborârea cu o canoe pe râu. Acest sport este pentru cei, care pot acționa rapid și pe deplin în condiții extreme și pot regula situația, în care s-au dovedit a fi.
  4. Diving – imaginează-ți, ce lume colorată și interesantă ascunde spațiul de sub apă și doar oamenii, care fac scufundări la adânc, pot admira această frumusețe.
  5. Alpinism – este pentru cucerirea vârfurilor în adevăratul sens al cuvântului. În scopul de a urca munții de diferită dificultate, ai nevoie de o mare pregătire, începând cu condițiile artificiale, și până la forța de anduranță. Trebuie să fii într-o formă foarte bună pentru a avea așa ocupație.

Desigur, mai sus a fost prezentată doar o listă scurtă de hobby-uri, care pot deveni ocupația favorită pentru fiecare persoană. Dar, înarmându-te cu aceste cunoștințe, vei putea determina pentru tine, ce hobby să alegi, ca să rămână cu tine pentru tot restul vieții.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>