CUM ALEGI SPORTUL, CARE ȚI SE POTRIVEȘTE

Să arăți frumos și sănătos – este întotdeauna în trend. Sportul este un instrument excelent pentru a atinge acest scop. Pe lângă un aspect exterior frumos, sportul oferă energie, bună dispoziție, întărește sănătatea. Putem enumera mult timp efectele pozitive. Dar acum, întrebarea este: „Ce sport să aleg?”. Acum vom încercă să înțelegem, ce tip de sport trebuie să aleagă o persoană sau alta.

PREFERINȚElE PERSONALE

Desigur, oamenilor le place să se ocupe cu acel sport, care le-a plăcut din copilărie și le place până acum. Acesta poate fi fotbalul, baschetul, tenisul, hocheiul. Acele sporturi, pe care le urmărești la televizor, ești fan al unei anumite echipe sau al unui anumit atlet. În general, oamenii aleg mai des sportul, de care se interesează sau îi place.

Scopul ACTIVITății SPORTIVE

Pe lângă preferințele personale sau chiar absența acestora, este necesar să se definească scopul, pe care o persoană îl urmărește. Dacă scopul constă în aceea de a consolida sănătatea sau de a slăbi, poți alege înotul sau atletismul ușor. Dacă ai niște obiective mai globale, și anume, de a întări anumite grupe de mușchi (înotul întărește brațele, umerii, spatele; alergatul întărește picioarele, etc …). Dacă pe lângă scopurile de mai sus, ești interesat și de comunicare sau de odihnă, atunci ți se vor potrivi sporturile de echipă (fotbalul, baschetul, voleiul ș.a.m.d.). Dacă ai un caracter exploziv și dorești să-ți descarci emoțiile, în acest caz ar trebui să te gândești la sporturile de luptă de contact (box, kick-box, Thai box, diferite tipuri de luptă, etc.) Poți, dimpotrivă, să alegi activitățile, care vor contribui la dezvoltarea capacității de a rezista la stres – în acest caz alege yoga.

Ce stil de viață ai?

Atunci când alegi sportul „tău”, trebuie să iei în considerare regimul tău zilnic, obiceiurile proaste (fumatul, consumul de alcool), pentru a nu-ți dăuna sănătatea. Unii, la atingerea unor rezultate, „cer” de a organiza o anumită rutină zilnică, de a urma o dietă strictă, o alimentare sănătoasă. Este necesar să se ia în considerare acești factori și să fii pregătit pentru ei. De asemenea, trebuie să se ia în considerare starea de sănătate şi vârsta.

însușirile caracterului

Dacă ești o persoană calmă, ţi se va potrivi un sport cu aceleaşi caracteristici. În acest caz, poți încerca șah, biliard, unele tipuri de dans, care nu necesită un consum enorm de energie și puteri. Iar dacă ai prea multă energie, ar trebui să cauţi un astfel sport, unde ţi+o vei putea descărca complet. Poţi încerca sporturile de contact, arte marţiale şi alte varietăţi de luptă, sporturi extreme. Oamenii sociabili trebuie să+şi încerce puterile în orice sport de echipă. Singurul motiv pentru a nu face unul dintre aceste sporturi poate fi doar sănătatea.

Alege un sport, care îţi va aduce plăcere şi atunci nu va trebui să te forţezi pentru a merge la antrenament. Fă-o pentru suflet și împreună cu asta va veni și rezultatul!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>