Ce se întâmplă cu dinții tăi, atunci când uiți să te speli pe dinți

Din copilărie ți se spunea, că este obligatoriu să te speli pe dinți, iar tu te duci la culcare sărind din nou peste această procedură? Atunci, vom prelua rolul de educator și încă o dată îți vom spune, ce se va întâmpla cu dinții tăi, dacă nu vei avea grijă de ei.

Lasă-ne să ghicim, situația este următoarea: ești un om ocupat, serviciul ocupă cea mai mare parte a zilei, iar familia – restul și, uneori, nu ai timp pentru să faci lucruri elementare. De exemplu, să te speli pe dinți înainte de a merge la culcare. Tu crezi că nu-i nimic strașnic, dacă nu te speli pe dinți de câteva ori și mergi liniștit la culcare. Dar nu-ți fă griji, noi îndată îți vom schimba concepțiile tale greșite și-ți vom spune ce se întâmplă cu dinții tăi, atunci când uiți de periuța de dinți.

Cel mai strașnic lucru care se poate întâmpla

Primele semne, că gingiile tale nu sunt în ordine – este hemoragia lor atunci când te speli pe dinți. Dar cum vei observa tu acest lucru dacă nu îl faci pe cel din urmă? Pe scurt, data viitoare când nu vei fi prea leneș să te speli pe dinți, acordă atenție gingiilor. Dacă observi sângerări, este timpul să faci ceva. Iată cum stau lucrurile: atunci când sari peste curățarea dinților seara, resturile de mâncare, deși abia vizibile, se acumulează pe dinți și formează un mediu perfect pentru bacterii. Mai ales bacteriilor le place când mănânci ceva dulce înainte de somn. Glucoza pentru ele, așa cum și pentru tine – este o delicatețe. Dacă nu vei vindeca sângerarea gingiilor, mai devreme sau mai târziu, te vei trezi cu niște probleme mai serioase

Ce este probabil să se întâmple

Deoarece totuși te speli pe dinți cel puțin o dată pe zi (dimineața), șansa de a câștiga o boală gravă a gingiilor nu este atât de mare. Pentru a crea condiții favorabile pentru dezvoltarea bacteriilor dăunătoare, este nevoie de un pic mai mult de 24 de ore, așa că tu izbutești să-i cureți, până nu este prea târziu. Cu toate acestea, chiar și un astfel de regim nu îți garantează protecția împotriva găurilor din dinți. Acestea nu sunt atât de inofensive: da, îți vei pune sigiliu, dar această barieră nu este veșnică, și cu fiecare schimbare a sigiliului, medicul va fi nevoit să ducă burgiul mai adânc în dinte.

Ce este probabil că se întâmplă deja

Dacă lași bacteriile să se înmulțească în gură, respirația te va începe mai devreme sau mai târziu să miroase neplăcut. Chiar dacă vei mesteca permanent gumă de mestecat cu aromă de mentă, nu vei înlătura această problemă. În cele din urmă, respirația urât mirositoare poate speria fetele, iar ție îți trebuie acest lucru?

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>