Care pâine este folositoare pentru sănătate și nepericuloasă pentru siluetă?

Oamenii, care doresc să-și păstreze silueta într-o formă bună, de regulă, refuză consumul produselor făinoase. Nutriționiștii susțin, că anumite tipuri de pâine sunt absolut nepericuloase pentru talie, iar pentru întregul organism sunt chiar foarte sănătoase.

Pâinea fără adaos de gluten este benefică pentru funcționarea sistemului digestiv. Faptul e că această substanță adezivă, pe care o putem găsi și în grâu, și în secară, este foarte slab absorbită de organism. S-a dovedit, că mulți oameni nu tolerează glutenul, și, consumând produse de brutărie, ei suferă de diverse afecțiuni. Multe dintre aceste afecțiuni duc la excesul de greutate. Atunci când cumperi pâine sau alte produse făinoase, ar trebui să citești întotdeauna foarte atent informația de pe etichete. Este recomandabil să alegi produse, pregătite din făină de mazăre sau cea integrală de ovăz.

S-au spus și s-au scris multe despre beneficiile pâinii coaptă din făină integrală. Această pâine, conform opiniei experților, este într-adevăr sănătoasă pentru organism, deoarece conține multe substanțe folositoare, inclusiv fibrele, ceea ce este un factor foarte important. Nu uita că, din păcate, există unii producători de produse făinoase, care se gândesc exclusiv la câștigul său financiar, astfel „amestecă foarte mult” făina integrală cu tărâțe și cereale.

În conținutul produselor coapte din germeni de grâu sunt prezenți mulți aminoacizi și vitamine, care sunt foarte folositoare pentru organismul uman. Indicele glicemic al acestor produse este foarte scăzut, iar germenii de grâu sunt bune pentru digestie și pentru îmbunătățirea fluxului sanguin. Se dovedește, că pâinea din grâu încolțit poate fi folsită în scopuri terapeutice și profilactice. Trebuie remarcat faptul, că această pâine, care este folositoare pentru sănătate și siluetă, nu ar trebui să conțină benzoat de sodiu, propionat de calciu, bromat de potasiu, și alte „îmbunătățiri ai gustului” de acest gen. De asemenea, nu cumpăra produse de panificație, care conține sirop de porumb și diferiți coloranți.

Și, desigur, gospodinele pot pregăti o pâine gustoasă și sănătoasă în condiții casnice. Pentru a face acest lucru, vei avea nevoie de cereale de ovăz, in și grâu, tărâțe, busuioc și făină de dovleac. Pentru „ceva mai deosebit”, poți adăuga un pic de oregano. Se frământă aluatul, apoi se adaugă o linguriță de ulei de măsline, un pic de sare, se formează cu grijă turta. Se coace pâinea în cuptor, la o temperatură de 180 de grade. Pentru a verifica dacă este gata sau nu pâinea noastră, poți folsi o scobitoare.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>