Beneficiile și daunele consumului de kaki

Adevărata frumusețe orientală, el a fost întotdeauna misterios și cu multiple fațete. Acest fruct a avut mai multe denumiri în diferite țări – „pruna zeilor”, „fructul inimii”, „hrana zeilor”, „fructul soarelui”. Fructele kaki, și anume despre acestea va merge vorba mai jos, pe lângă gustul de neconfundat, au o mare cantitate de vitamine, ceea ce le face pur și simplu de neînlocuit în alimentația noastră.

Aceste fructe au niște contraindicații, însă dauna potențială de la utilizarea acestora nici nu poate fi comparată cu beneficiul adus de ele.

Diospyros kaki sunt originare din China, acolo acest fruct crește de peste o mie de ani. De acolo, fructele exotice s-au răspândit în Asia de Est, iar apoi „au cucerit” și Japonia.

Există aproximativ 500 de varietăți ale acestui fruct. Pe piață și prin supermarketuri cele mai răspândite varietăți sunt Fuyu, Gosho, Suruga și Jiro.

Kaki este împărțit în masculin (cu semințe) și feminin (fără semințe). Spre deosebire de „fete”, „băieții” sunt mai gustoși, deoarece sunt mai dulci și mai puțin acrișori. Atunci când mănânci acest fruct și ți se face gura pungă (datorită substanței tanina), acest lucru arată că fructul nu este gata încă. În acest caz, este mai bine de lăsat să se coacă.

Contraindicații

  • Nu este recomandat persoanelor cu diabet zaharat .
  • Nu ar trebui sa fie prezentă în alimentația copiilor sub trei ani.
  • Femeile însărcinate ar trebui să fie mai atente cu acest ”fruct al zeilor”, în cazul în care iau medicamente suplimentare care conțin iod sau vitamina A.
  • Celor care suferă de constipație, nu le este recomandat să mănânce fructe astringente numai dulci și într-o cantitate mică.

Acest fruct numit și „pruna zeilor”, și-a dobândit popularitatea mondială doar la sfârșitul secolului al 19-lea. Proprietățile sale miraculoase erau o adevărată legendă. Încă Avicenna recomanda kaki ca un produs fortifiant tuturor pacienților, care sufereau de malnutriție. Iar gheișele japoneze… spun că aspectul lor irezistibil se datorează anume măștilor cu folosirea „fructului inimii”.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>