9 produse alimentare, pe care nu trebuie să le ţinem în frigider

 

  1. Pâinea se usucă și își pierde mai repede prospețimea în frigiderul fără aer, decât în cutia specială pentru pâine. În scopul de a o păstra proaspătă mai mult timp, folosește un sac pentru pâine și păstrează-l într-un loc răcoros și uscat.
  2. Ceapa ar trebui să fie păstrată într-un loc uscat, ventilat, în întuneric, pentru a evita germinarea ei. Dacă o ţii în frigider, aroma cepei poate influenţa alte alimente.
  3. Usturoiul ar trebui să fie depozitat la fel într-un loc uscat, ventilat. Frigiderul nu face nimic pentru a-l ajuta să rămână în stare proaspătă.
  4. Avocado se păstrează cel mai bine într-o pungă de hârtie deschisă, dacă nu dorești ca acesta să se coacă prea repede. Însă, dacă dorești ca să accelerezi procesul de coacere, pune-l într-un bol cu fructe alături de banane.
  5. Roșiile. Cu cât mai rece sunt ele, cu atât mai rău devine gustul lor natural. Cele mai bune tomate sunt acele, care sunt păstrate la temperatura camerei.
  6. Mierea. Nu este deloc nevoie să o păstrezi undeva, în afară de dulapul de bucătărie.
  7. Torturi și produse de patiserie. Cu excepția produselor de patiserie făcute din smântână naturală, aproape toate celelalte pot fi foarte bine păstrate într-un container ermetic.
  8. Pepenii galbeni. Aceste fructe nu ar trebui să ocupe spațiu pe raftul frigiderului. Numai după ce tai pepenele galebn, îl poți înveli în folie și îl poți trimite în frigider, dar nu mai devreme.
  9. Cafeaua. Cu toate că unii cunoscători insistă, că cafeaua trebuie să fie păstrată la frig, de fapt, cafeaua absoarbe mirosurile altor alimente, care sunt aranjate în jurul acesteia în frigider. Cea mai bună opțiune de depozitare – un container închis ermetic.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>