5 produse alimentare viclene, care cauzează dependență

Ține minte o dată pentru totdeauna – produsele alimentare, care acționează asupra ta ca un drog.

Cafea. Oamenii de știință socot, că organismul tău se obișnuiește foarte repede cu efectul revigorant al cafelei. Aceasta are loc din cauza cofeinei, care este un stimulent al sistemului nervos. Experții sunt de părere că, în timp, tu pur și simplu nu vei fi capabil să lucrezi și să te gândești fără o ceașcă de cafea.

Ciocolată. Ciocolata stimulează părțile creierului responsabile de plăcere. Și după cum știți, nu este niciodată prea multă fericire. Există doar o singură cale de ieșire – să te alinți din nou și din nou cu ceva dulce.

Cașcaval. Mulți oameni de știință cred: cașcavalul creează o dependență mai puternică decât cafeaua sau ciocolata. Totul se datorează proteinei de cazeină, care are un efect smilar cu morfina. Cu toate că nu putem numi cazeina un drog, totuși ea are proprietăți relaxante.

Apa dulce carbogazoasă. Utilizarea sistematică a băuturilor acidulate poate cauza nu numai dependență, dar și poate schimba radical metabolismul. Mai mult decât atât, potrivit medicilor, este suficient doar timp de o lună, să bei apă carbogazoasă în fiecare zi, pentru a schimba spre rău metabolismul tău.

Produse alimentare afumate. Crede-mă, carne naturală aici este foarte puțină. Iar aditivi și conservanți – din plin. Anume aceste substanțe cauzează dependența. Cârnații și șunca pot declanșa creșterea în greutate, pot duce la probleme cu sistemul cardiovascular și chiar la moarte.

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>